Over mij

Een korte introductie

Sonja Poelman KatZo

“Doe waar je van houdt, werk vanuit je passie...”. Dat is precies waar ik nu voor heb gekozen. Als gediplomeerd kattentrimster ben ik met katten en hun verzorging bezig op een manier die ik geweldig vind!

De werkzaamheden aan mijn (hond-vrije, alleen voor katten!) trimsalon zijn in volle gang. Ondertussen werk ik alvast vanuit huis. In een daarvoor speciaal ingerichte ruimte ontvang en behandel ik in alle rust en met alle liefde en respect uw kat.

Geen enkele kat is natuurlijk hetzelfde. Iedere kat en elke vacht heeft recht op een eigen specifieke behandeling, vraag naar de mogelijkheden!

Misschien heeft u weinig tijd voor een fijne kam- of borstelbeurt van uw kat of lukt het eenvoudig niet? Ook daarvoor kunt u bij mij terecht. Heeft uw kat last van klitten of (ernstige) vervilting, of heeft uw kat een wasbeurt nodig? Ook daar help ik uw kat graag mee!

Laat uw kat zich moelijk trimmen, vanwege bij voorbeeld angst of schuwheid? Door mijn samenwerking met dierenarts Anna Deen is een trimbehandeling wel mogelijk. Bij de dierenarts krijgt de kat een roesje en kan dan toch getrimd worden. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan gerust contact me me op.
Bel, app of mail me gerust met uw vraag. Een afspraak maken kan natuurlijk ook.


Kitten-gewenning

Kittens
Laat het kitten kennismaken met alles wat hij in zijn leven tegen gaat komen in de eerste socialisatie periode, die tot 8 weken loopt. Zoals met borstelen en kammen. Leg het kitten een keer op zijn rug en zorg dat je hem met je handen overal mag aanraken. Belangrijk daarbij zijn de oksels, liezen en de broek aan de achterkant (bij de bibs), en de staart. Katten hebben er vaak een hekel aan dat je ze op deze plekken aanraakt, sla deze dus zeker niet over! Zorg ook dat je aan de nageltjes mag komen. Pak de pootjes vast en duw zachtjes over de nageltjes.
Het oefenen gaat extra goed als het kitten ligt te drinken bij de moeder aangezien drinken een gelukzalig gevoel geeft. Als je dit geluksgevoel kunt koppelen aan vachtverzorging ben je in een keer klaar.

Een kitten behandeling is mogelijk vanaf een leeftijd van 14 – 16 weken. Dit is de zogenaamde tweede socialisatiefase. Ervaringen die ze nu op doen nemen ze mee in de rest van hun leven.
Kortom: doe je kat en jezelf een plezier en laat het wennen aan diverse aanrakingen. Als er dan voor de vachtverzorging hulp ingeschakeld moet worden van een kattentrimmer dan zal dat zeker voor minder problemen en stress zorgen voor de kat (en voor de trimmer!).

Omdat het bezoek aan een trimmer een spannende ervaring kan zijn is de eerste kitten trimbehandeling gratis! Maak alvast een afspraak, laat uw kitten wennen aan een trimbehandeling zodat het bezoek aan de trimsalon een feestje wordt!

Video kittengewenning:

Het nestje:


Mijn eigen katten

Katten Azrael en Dzjengis
Kat Ezra

Dit zijn mijn eigen katten, 1 Heilige Birmaan kater genaamd Azrael, 1 Heilig Birmaan poes genaamd Dzjengis en 1 Maincoon kitten genaamd Ezra (poes).


Af en toe heb ik van Dzjengis een nestje (zie foto's) en hopelijk in de toekomst ook van Ezra.

kittens
kittens

Af en toe heb ik van Dzjengis een nestje (zie foto's) en hopelijk in de toekomst ook van Ezra.


De trimsalon

ingang trimsalon
wachtruimte trimsalon
de trimsalon
De trimtafel